—Välkomna till

Landvetters Vårdcentral

Vi följer regionens nya rekommendationer och delar ut munskydd till samtliga patienter över 16 år vid besök på vårdcentralen. Välkomna!

Covid-19 Vaccinering

Tillgången på vaccin är mindre än efterfrågan och vi får begränsade leveranser till vårdcentralen. Vi följer folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens prioriteringsordning. Om du har allmänna frågor kring vaccinering mot Covid-19 kan du ringa Västra Götalandsregionens informationstjänst,            010-473 94 30 (ej tidsbokning eller medicinska frågor).

UPPDATERING 2021-05-06
Nu pågår vaccination av patienter över 55 år, bokning sker via 1177 på länken här: 1177.  Under           V 19 vaccinerar vi med Pfizer. Riskgrupp 18-59 år planeras starta vecka 20. 

Grupp 1: Personer som har hemtjänst samt boende i samma hushåll som dessa. Alla som tillhör denna grupp kommer att kontaktas av vårdcentralen via telefon. Vi vill göra er uppmärksamma på att vi ifrån vården aldrig efterfrågar bankuppgifter eller koder i samband med kontakt inför vaccineringen. Vaccinationen är helt kostnadsfri.

Grupp 2: Övriga personer som är 65 år och äldre, där de äldsta vaccineras först. 

Grupp 3: Personer som är 60 – 64 år samt personer mellan 18 och 59 som har en sjukdom eller ett tillstånd som innebär en ökad risk. 

Grupp 4: Övriga vuxna personer över 18 år som inte tillhör en riskgrupp, prioritering sker efter ålder. 

Vi vill göra er uppmärksamma på att vi ifrån vården aldrig efterfrågar bankuppgifter eller koder i samband med kontakt inför vaccineringen. Vaccinationen är helt kostnadsfri.

För mer detaljerad information om Folkhälsomyndighetens prioritetsordning, klicka härOm du vill veta mer läs mer om Covid vaccinering på 1177, klicka här

Covid-19 TESTNING
Symtomtestning: Har du pågående symtom för Covid-19 eller ingår i smittspårning kan du hämta kit för självtest på baksidan av vårdcentralen. Tiderna för detta är mån-tors 0830-1630 och fre 0830-1130.  Följ skyltarna från BVC´s parkering. Insamling av eget tagna prover sker dagligen samma tid. Det krävs ingen bokning för att upphämta testet. Tänk på att du ska ha haft symtom de sista 24 tim för att vi ska kunna testa.

Antikroppstestning: Regionen ändrar sin riktlinje för antikroppstestning vilket gör att vi f.o.m. 1 april inte längre har möjlighet till provtagning. Ni som redan bokar er kommer dessvärre avbokas med anledning av den nya riktlinjen. Enligt riktlinjen kommer endast provtagning att ske efter läkarbedömning. Vi beklagar men vi måste följa de instruktioner                             vi får från regionen. 

TBE Vaccination
 
Vi kommer under våren behöva prioritera bort TBE- samt resevaccinering på vårdcentralen. Ni kan istället vända er till någon vaccinationsenhet. Vaccination avseende säsongsinfluensan samt pneumokocker kommer fortsatt vara möjligt att få via oss.

VÅRDCENTRALEN
Du når oss på telefon hela dagen, ring på 031-91 90 50. Tänk på att vi inte har Drop-in. Ring för tidsbokning eller rådgivning, vi lovar att svara så snabbt vi kan!

Öppettider
08.00 - 17.00
Utanför öppettiderna hänvisar vi till Åby JourcentralKatrinebergsgatan 1 i Mölndal.      Telefon 072-014 2167.

Kvalitet. Samma villkor gäller för oss som för alla andra vårdcentraler i Västra Götalandsregionen (VGR) och vår verksamhet är godkänd av VGR som årligen utför revision. SvedemNationella Diabetesregistret och Luftvägsregistret är exempel på nationella kvalitetsregister som vi deltar i. 

Om du har synpunkter på vår verksamhet och hur du blivit bemött vill vi gärna att du kontaktar vår verksamhetschef Marlene Fredin på 
marlene@lillugglan.se.

 

Vi på Ugglans Vårdcentral är specialister på att ta hand om just dig och dina anhöriga. Med öppenhet och omtanke lyssnar vi på hela din historia för att sedan kunna tillämpa vår passion, det vill säga att ta hand om er på bästa sätt så att ni känner er helt trygga då ni går hem från mottagningen eller lägger på luren.

Kan vi av någon anledning inte hjälpa er hela vägen ser vi till att ni lotsas vidare till rätt instans.

Lab och undersökningar

På lab tar vi de prover som behövs. Vi utför givetvis andra undersökningar som är nödvändiga för att kunna hjälpa dig på bästa sätt; spirometri, EKG m.m.

Seniormottagning

För er som är födda innan och under 40-talet
Du som är 75 år eller äldre är välkommen till vår seniormottagning.

Här vänder vi oss till dig som behöver stöd i att samordna dina vårdkontakter eller önskar hjälp med provtagning, vaccinationer, såromläggningar, inkontinenshjälpmedel eller annat. Parkering finns i direkt anslutning till entrén. Har du svårigheter att ta dig till vårdcentralen så kommer vi givetvis hem till dig på ett hembesök.

På äldremottagningen träffar du en distriktssköterska med lång erfarenhet och god kunskap avseende vård av äldre. Målsättningen är att skapa tillgänglighet, kontinuitet och trygghet för dig och dina anhöriga.

Vi erbjuder

 • Specialister i allmänmedicin 
 • Barnläkare
 • Distriktssköterskor
 • Barnsjuksköterskor
 • Psykolog
 • Mottagning för astma/ KOL och Diabetes
 • Lab
 • Vaccinationer
 • Tillgång till Rehab
 • Bokningsbara akuttider och rådgivning via telefon 

Aktuellt på Ugglans Vårdcentraler

Covid vaccinering äntligen igång
Covid vaccinering äntligen igång

Vi har väntat länge men nu äntligen är vi igång med Grupp 2. Läs vidare om hur vi önskar att du gör innan du ringer oss.

Vår personal

Lotta Bjursmark

Lotta Bjursmark

Undersköterska och receptionist

Jeanette Möllberg

Jeanette Möllberg

Sjuksköterska

Anton Albinsson

Anton Albinsson

PTP Psykolog

Emma Andersson

Emma Andersson

Undersköterska, Rehabkoordinator & Teamledare

Jenny Törnquist

Jenny Törnquist

Sjuksköterska

Irina Popescu

Irina Popescu

Specialist i allmänmedicin, Medicinskt ansvarig

Emil Asbjörnsen

Emil Asbjörnsen

Specialistpsykolog, ansvarig psykologmottagning Tel. 0769-460056

Linda Olsson

Linda Olsson

Diabetessköterska

Monica Elmestam

Monica Elmestam

Sjuksköterska Astma & KOL

Ellinor Asare

Ellinor Asare

Specialist i allmänmedicin

Albin Svensson

Albin Svensson

Psykolog Tel. 079-337 6532

Anton Andersson

Anton Andersson

Reception

Maria Niklasson

Maria Niklasson

Distriktssköterska

Marlene Fredin

Marlene Fredin

Verksamhetschef

Ugglans vårdcentral i Landvetter

 • Helgfria vardagar 08-17

Lista dig hos oss

Tryck på knappen för att gå vidare till 1177.se